yangın kapısı Temel Açıklaması

Yangın bapsı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri ciğerermektedir.

Yangın kapısı kilidi takılırken uyanıklık edilmesi gereken en önemli öge ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin boşa düşmesidir.

Başkaca yangın kapıları özelliklerinden bir özge önemli olanı da tehlikelerle ortaya çıdem zehirleme özelliği mevcut gazların ve esrarın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son kerte nitelikli olmalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; bitirme skorsı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Projeye en müsait Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı dosdoğru rahatlıkla açılan ve kalaba grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Başkaca, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla alay malay muamelat adımları ekseri şunları muhtevaerir:

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen ciğereriye kolaylıkla girebilmesini Yangın Merdiveni Kapısı esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bu nedenle yangın kaynaklı hayat kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu yer yangın merdiveni imalatı yürekin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini demıtlamaktadır. 

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut diğer ivedili durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlayacak ehliyetli kaçış yolları ile donatılır.

Yangın Bapsı temel amacı insanoğluın hüsran gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın tekdüze testleri mimarilmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile ait sondaj geliştirme çkırmızıışmalarımız vardır. 

Yangın merdivenlerinin örek, tavan ve kaideında hiçbir kanatıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı duvar ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı Yangın Merdiveni Kapısı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içerisinde mevcut insanların ve gayrı dinamikların yangın yahut herhangi bir ivedi hâl sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayıcı kaçış Yangın Merdiveni Kapısı merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme sahip, dokumalması zaruri, mimariların vazgeçilemez unsurları ortada dünya almaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *